Rezultati

CaroZANG je evaluiran u Srbiji i pokazao je odlične rezultate kod pacijenata sa autoimunim obolenjima (Kronova bolest, ulcerativni colitis, astma, artritis, multipla skleroza) i kod pacijenata sa rakom

ŠTA KAŽU DOKTORI

Marija Branković MD PhD
Načelnik, Gastroenterologija
KBC Bežanijska Kosa, Beograd

doktor2

Moj tim i ja smo evaluirali CaroZANG kod 20 naših pacijenata sa upalnim bolestima creva, Kronovom bolesti i ulcerativnim kolitisom. Ti pacijenti predstavljanju reprezentativni presek naše populacije i obuhvataju pacijente koji tek počinju terapiju kao i pacijente koji uprkos adekvatnoj medikamentoznoj terapiji i dalje imaju simptome bolesti. 90% evaluiranih pacijenata su imali povećan nivo energije, i bolju kontrolu simptoma. Kod nekoliko pacijenata smo primetili smanjenje nivoa kalprotektina i CRP nakon korišćenja CaroZANGa. Moje mišljenje je da se CaroZANG može dodati standardnoj terapiji pacijenata sa upalnim bolestima creva.

Zoran Andrić MD PhD
Naučni Savetnik
Načelnik, Medikalna Onkologija,
KBC Bežanijska Kosa, Beograd

doktor1

Ja sam evaluirao CaroZANG kod 9 pacijenata sa terminalnim rakom koji se leče hemoterapijom. Kod svih devet pacijenata sam primetio više energije i brži oporavak od nusefekata hemoterapije. Neke laboratorijske vrednosti, kao npr hemoglobin, su bile povećane nakon korišćenja CaroZANG-a. Jedan pacijent sa HLL je u remisiji uz korišćenje CaroZANG-a. Moj utisak je da se CaroZANG može dodati uz standardnu hemoterapiju pacijenata sa malignim obolenjima.

Srđan Marković MD PhD
Načelnik, Gastroenterologija,
KBC Zvezdara, Beograd

doktor3

CaroZANG je evaluiran kod 20 mojih težih pacijenata sa Kronom i ulcerativnim kolitisom. Svi ti pacijenti su na punoj i optimalnoj terapiji ali i dalje imaju simptome obolenja. Nakon jednomesečnog korišćenja CaroZANGa, polovina ispitanih pacijenata sa ulcerativnim kolitisom je imalo 50% smanjenje PGA skora, smanjenje rektalnog krvavljenja i broja stolica. 50% pacijenata sa Kronom je imalo smanjenje Harvey Bradshaw Indeksa, a 60% pacijenata su imali veći nivo energije i poboljšanje simptoma. Moj zaključak je da se CaroZANG može bezbedno koristiti uz imuno-modulatornu terapiju, biološku terapiju i steroide kod lečenja pacijenata sa upalnim bolestima creva.

ŠTA KAŽU KORISNICI

Gorica, 47 godina, Zemun.
Dijagnoza: Crohn

Dijagnoza mi je potvrđena jula 2021. godine. Imala sam pet tečnih stolica dnevno, bol ispod grudi, grčeve i iscrpljenost. Od terapije primam pronizon, imunar, nolpazu i orvagil. Po preporuci lekara, na dan kada mi je potvrđena dijagnoza, počela sam da pijem Carozang. Sada imam jednu do dve poluformirane stolice ujutro, nemam bolova niti grčeva. Nisam iscrpljena i što je najvažnije nisam više vezana za kuću, nego mogu normalno i neopterećeno da funkcionišem u svakodnevnom životu.

Nebojša, 36 godina, Beograd.
Dijagnoza: Crohn

Potvrđena mi je dijagnoza u junu 2021. godine. Tada su mi prepisane terapije flazak, noplaza i metotreksat. Istoga dana sam dobio i Carozang jer sam imao više od deset stolica dnevno, grčeve i bolove, a trebalo je da idem na posao, radim na građevini. U roku od dva dana broj stolica se smanjio na sedam do osam. Malaksalost, umor, bolovi i grčevi su popuštali. Sada, mesec dana kasnije, nemam bolova ni grčeva, malaksalosti ni umora. Imam jednu do dve kašaste stolice dnevno i ponekad jedva osetne grčeve ujutru. Više ne živim u strahu kako ću pregurati dan, opušteno idem na posao, a radim povremeno i prekovremeno.

Marina, 29 godina, Beograd.
Dijagnoza: ulcerativni kolitis i pankreatitis

Imam dijagnozu ulcerativnog kolitisa i pankreatitisa od januara 2020. godine. Trenutno sam na terapiji sa remicade, salofak i orfagil. Uprkos terapiji imam blage bolove i grčeve sa dve do tri stolice dnevno koje su krvave. Osećam se umorno, malaksalo i pomalo bezvoljno. Počela sam da pijem Carozang pre tri nedelje. Već nakon dva dana sam imala osećaj da mi se opšte stanje poboljšalo jer više nisam imala bolove i grčeve. Više nisam umorna, imam dosta energije. Sada imam jednu stolicu dnevno i osećam se odlično.

Olgica, 63 godine, Zemun.
Dijagnoza: ulcerativni kolitis

Uspostavljena mi je dijagnoza u julu 2021. godine. Imala sam između sedam i deset tečnih stolica dnevno, blage bolove i grčeve. Po preporuci lekara sam odmah po uspostavljanju dijagnoze dobila Carozang. Nakon tri dana korišćenja imala sam dve do tri poluformirane stolice, a grčevi i bolovi su prestali. Sada, deset dana od početka korišćenja, nemam nikakvih grčeva ni bolova, imam jednu do dve formirane stolice dnevno. Osećam se odmorno, imam više snage i energije, takođe planiram da idem na odmor za dva dana.

Jelena, 44 godine, Novi Sad.
Dijagnoze: astma i hronično-opstruktivno oboljenje pluća

Dijagnoza je potvrđena 2016. godine. Fenomenalan utisak i neverovatan boljitak već nakon dvadeset i četiri časa od prvog konzumiranja CaroZANG-a. Bez tegoba prilikom disanja i osećaja opšte snage tokom čitavog dana, naročito u večernji satim kada su tegobe najsnažnije. Inače, tokom leta uglavnom ležim jer ne mogu da se krećem ni po stanu, niti se upuštam u veće napore. Zbog toga sam primetila znake depresije i disfunkcionalnost u dnevnim obavezama, što se sa CaroZANG-om drastično promenilo. Primetila sam veliku promenu i potpuno drugačiju energiju tokom svih dnevnih aktivnosti, čak i vožnja bicikla, i plivanje, što je ranije bila nemoguća misija. Nakon osam dana, zbog raznih obaveza i odsustva od kuće, stanje mi se ponovo počelo pogoršavati jer nisam pila CaroZANG tri-četiri dana. Počela sam ponovo da redovno pijem CaroZANG, kako je propisano, i ponovo ne osećam nikakve tegobe. Prvih dana sam pomislila da se radi o autosugestiji, odnosno placebo efektu, ali me je u to razuverilo upravo nepridržavanje uputstva za upotrebu CaroZANGa i pogoršanje stanja tokom tog perioda. Od kako koristim CaroZANG u potpunosti sam prestala da koristim pumpicu, tj. kortikosterioide, koje sam primenjivala poslednjih šest godina od pojave dijagnoze.

Srđan, 80 godina, Beograd.
Dijagnoza: rak žučne kesice

Dijagnoza raka je postavljena u maju 2021 godine. Osećam se umorno, iscrpljeno, imam bolove. Primam hemoterapiju i uz to sam počeo da pijem sok CaroZANG. Prija mi, i otkako ga pijem osećam se bolje i imam više energije. Lekar mi je rekao da mi se popravio hemoglobin.

Jasmina, 53 godine, Beograd.
Dijagnoza: rak pankreasa

Bolujem od raka pankreasa od septembra 2020. godine. Imala sam hemoterapiju i operaciju, a pre dva meseca sam imala tretman sa zračenjem jetre. Od tada osećam bolove, nadutost, mučninu i opstipaciju. Jako sam iscrpljena, umorna i ne mogu da idem na posao. Po preporuci lekara počela sam da koristim Carozang i u roku od dve nedelje sam osetila poboljšanje opšteg stanja. Bolovi su prestali, nema nadutosti i mučnine, stolice su uredne. Ono što je najvažnije je što ne osećam toliki umor i imam energije.

REZULTATI EVALUACIJE